Hoe kies je een rolluik?

Kiest u voor een opbouw- of inbouwrolluik, een veiligheidsrolluik ...

Opbouw of inbouw

Opbouwrolluiken kunnen zowel bij nieuwbouw als op elk ander moment worden toe gepast. Ze worden voor het venster gemonteerd en dienen dus ook als element v.w.b. de gevelvormgeving. Door de rolluikmontage voor het venster kunnen er geen warmte- of geluidsbruggen ontstaan.

Inbouwrolluiken zijn vooral mooi maar vereisen enorm veel kundigheid van een architect, bouwer en fabrikant om een perfect eindresultaat te verkrijgen. Bij inbouwrolluiken spreken we over isolatiewaarden, de mogelijkheid om het rolluik goed te kunnen integreren en over vochtafvoer naar buiten. Als n.l. het rolluik geopend wordt en het regent dan zal er elke keer een hoeveelheid water of vocht naar binnen worden gebracht. Dit moet weer naar buiten worden gebracht anders gaat het stelkozijn en de afwerking rotten.

Veiligheidsrolluik

De tendens van daadwerkelijk geslaagde inbraken neemt af, maar de pogingen nemen toe. Inbrekers werken vaak onder tijdsdruk. Hierdoor kan een gesloten rolluik afschrikken. Een rolluik met veiligheidspakket verhoogd de veiligheid nog meer. Veel mensen denken dat inbraken alleen ‘s nachts plaatsvinden. Fout, 50% van de inbraken gebeurd op klaarlichte dag en meestal via de terrasdeuren in de tuin. Deze kunnen in de meeste gevallen met een schroevendraaier binnen 20 seconden geopend worden.